gromada.ks.ua Громада
Экономика

Херсонські аграрії отримали 12,5 млн. компенсації за придбану техніку

26 Октября 2018 08:22

Компенсація за техніку херсонським аграріям

В Херсонській області продовжується реалізація Урядової програми підтримки аграріїв за напрямком компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, 128 сільськогосподарських підприємств Херсонської області отримали таку компенсацію у сумі 12,5 млн гривень за придбані 200 одиниць сільгосптехніки та обладнання, (станом на 26.09.2018).

Нагадаємо, що підтримка надається для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2017 року № 130 (зі змінами). Розмір компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва у 2018 році становить 25%, а фермерським господарствам держава додатково надає компенсацію в розмірі 15%.

Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних до 1 грудня поточного року, подаються до 5 грудня поточного року за наявності поданих у повному обсязі підтвердних документів. Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних з 1 грудня поточного року, подаються до 1 березня наступного року.

Довідково: у 2017 році за цією програмою 74 херсонських підприємства придбали 124 одиниці техніки та обладнання в рамках програми і отримали відшкодування на суму 9,7 млн грн. - це шостий результат по Україні.

Автор: Аліна Кобець , Управління інформаційної політики ХОДА

В этом разделе еще нет статей.

Последние комментарии

Добавьте свой комментарий

Введите текст с картинки
Каптча

Вход на сайт

  • Последнее
  • Комментируемое

Погода Четверг 11.06.15, днём

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Курсы валют