gromada.ks.ua Громада
Культура

До Херсону завітають поети

6 Июня 2016 15:04

9 червня о 18:00 в м. Херсоні (вул. Ярослава Мудрого (Радянська), 7, конференц-зал «Конгрес») відбудеться літературно-дискусійний вечір та презентація нових книжок Юрія Іздрика «Summa» (у співавторстві з Євгенією Нестерович) і поетичної збірки Ірини Цілик «Глибина різкості».

«Упродовж туру ділитимусь, найсокровеннішим, - розповідає Юрій Іздрик, - проте не очікую якихось надзвичайних ефектів. Пересічно в аудиторії, що налічує сотню людей, від сили 10-15 насправді розуміють, про що йдеться. Тож, якщо дуже пощастить, лише для 2-3 слухачів мої «одкровення» можуть виявитися важливими й потрібними - так каже досвід і статистика. Проте іноді саме заради цих двох-трьох варто пертися на край світу. Тому єдине, на що реально сподіваюся, - відбути тур без втрат і якомога швидше повернутися додому».

Поетка Ірина Цілик додає: «Глибина різкості» - збірка віршів, написаних після довгого неписання. Продихнула - тепер готова читати, бачити, говорити, чути. Відчуваю, що потребую наведення фокусу на різні місця, людей, незаплановані слова та емоції. Тому попереду тур. Схід, Захід і все, що посередині. Думка про дорогу і запах нової книжки бентежить, змушує почуватися живою і хоч трохи щасливою…».

Заходи відбуваються у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Протягом квітня-червня Юрій Іздрик та Ірина Цілик відвідають 25 міст. У кожному з них відбудуться дві події - прес-конференція для журналістів і презентація-дискусія. Супроводжуватиме авторів президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев.

Вхід - 30 грн., для студентів - 20 грн.

В этом разделе еще нет статей.

Последние комментарии

Добавьте свой комментарий

Введите текст с картинки
Каптча

Вход на сайт

  • Последнее
  • Комментируемое

Погода Четверг 11.06.15, днём

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Курсы валют