gromada.ks.ua Громада
Культура

В Генічеську провели фестиваль «Таврійська родина»

29 Августа 2016 14:33

26 та 27 серпня у Генічеську в шістнадцяте проходив фестиваль національних культур «Таврійська родина», започаткований ще у 1993 році, адже саме на Херсонщині проживають представники понад 120 різних національностей, які зберігають свої традиції, мову та культуру.

З часу започаткування фестиваль набував популярності, щороку збільшуючи кількість учасників, які приїжджають не тільки з України, а й з ближнього зарубіжжя.

У 2005 році фестиваль набув статусу Всеукраїнського. Хоча велике свято національного мистецтва завжди збирало представників різних національностей, але були часи, коли фестиваль не проводився через відсутність фінансування.

Цього року проведення фестивалю «Таврійська родина» знову відродили завдяки спільним зусиллям керівництва обласної державної адміністрації, Генічеського району та міста Генічеськ.

На фестивалі були представлені 14 національностей: українці, молдовани, євреї, роми, болгари, кримські татари, білоруси, турки-месхетинці, поляки, росіяни, курди, араби, вірмени,чехи.

Культуру національних меншин та виконавське мистецтво продемонстрували 400 учасників з Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Донецької, Сумської та Київської областей.

Розпочався фестиваль 26 серпня з багатонаціональної ходи. Колективи з прапорами пройшли вулицями міста від парку ім. Т.Г.Шевченка до кінотеатру «Україна». Під час неї лунали українські пісні і учасники фестивалю запрошували усіх глядачів на свято.

В этом разделе еще нет статей.

Последние комментарии

Добавьте свой комментарий

Введите текст с картинки
Каптча

Вход на сайт

  • Последнее
  • Комментируемое

Погода Четверг 11.06.15, днём

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Курсы валют