gromada.ks.ua Громада
Культура

В обласній бібліотеці майбутні моряки дізнались багато цікавого

10 Февраля 2022 19:41

Херсонські моряки в бібліотеці

Фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова у межах тижня математики для курсантів Херсонського морського фахового коледжу рибної промисловості були проведені літературно - математична вітальня "Математика та поезія - два крила натхнення" й інтелектуальна гра "Сьома грань".

Учні морської академію дізналися чимало цікавого

Впродовж заходу молодь дізналась багато цікавої інформації про математиків, які писали вірші та поетів, які цікавилися "царицею наук".

Працівники бібліотеки познайомили присутніх з математиком - енциклопедистом Омаром Хайямом, який не лише займався наукою, а й був прекрасним поетом. З подивом курсанти сприйняли історію про те, що всім добре відомий французький вчений-філософ, математик Рене Декарт почав своє творче життя з поезії. Цікаво було слухати вірші відомої вченої-математика Софії Ковалевської та поета Михайла Лермонтова, який був великим любителем математики.

Яні моряки Херсонщини

В ході інтелектуальної гри "Сьома грань" курсанти виконували складні оригінальні завдання "Танграм", "Божевільний розріз", "Пятнашки" та ін. По закінченню гри виявилось, що переможців немає: обидві команди показали однакові результати.

Учні моряки змагаються

Учасники заходу отримали нові знання, позитивні емоції, а головне переконались, що математика не тільки серйозний, але й цікавий предмет.

В этом разделе еще нет статей.

Последние комментарии

Добавьте свой комментарий

Введите текст с картинки
Каптча

Вход на сайт

  • Последнее
  • Комментируемое

Погода Четверг 11.06.15, днём

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Курсы валют